ok czyli wypełnię go jako mój partner, on musi podpisać, ale wysłać mogę też z Polski nie? czyli ten d.o.b. num to jest ten numer norweski tak coś a`la pesel?
lechia45 napisał: Witam,
czy jest ktoś chętny pomóc w wypełnieniu tego formularza? Fajnie gdyby ktoś wytłumaczył dokładnie co gdzie wpisać ale głównie chodzi o podpunkty:
2.1 - wpisać adres polski czy norweski?
2.3 - "czy jestes rezydentem Norwegii" chodzi o to czy ktoś tam mieszka od zawsze czy w tej chwili (od jakiegoś czasu)?
3.1 , 5.1 - czy chodzi TYLKO o ID norweskie? Jeżeli tak to co zrobić jeśli z dzieckiem go nie posiadamy - należy wpisać numer pesel czy nic nie wpisywać?
5.1 - czy dziecko mieszka cały czas z Tobą - czy tu chodzi o adres zameldowania i jeśli jest wspólny (w Polsce) to zaznaczyć tak, czy zaznaczyć nie jeśli mąż jest w Norwegii a my w PL?
5.5 - całość
7.1 - całość
Zachęcam do zlecenia takiej usługi profesjonalnej firmie.
DorotaDorka napisał: Witam, potrzebuję pomocy w wypełnieniu wniosku o Child benefit
Konkretnie dziecko ma skończone 6 lat więc zapewne zwykły zasiłek, ale utknęłam w pkt.2 bo ja z dzieckiem mieszkamy w polsce a partner w norwegii-pracuje u norweskiego armatora. I teraz nie wiem na kogo złożyć wniosek, tzn. czy wnioskodawcą mogę być ja? A co wtedy z rubryką D.o.b./ID no? Czy ktoś mógłby pomóc mi wypełnić ten druk?
Wnioskodawcą musi być partner (to musi być jego dziecko biologiczne bądź przysposobione/adoptowane).
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.